ua en ru

Двом підозрюваним у справі про вибух в мінському метро висунуто звинувачення в тероризмі

У Білорусі двом підозрюваним у справі про вибух в мінському метро висунуто звинувачення в тероризмі, передає РБК.
"Двом громадянам Республіки Білорусь пред'явлено обвинувачення за фактом тероризму (ч.3 ст.289 Кримінального кодексу країни). Обвинувачені за попередньою змовою, з метою дестабілізації громадського стану та порядку, здійснили теракт з вбивством людей, що спричинив заподіяння шкоди в особливо великому розмірі" , - повідомив сьогодні журналістам заступник генпрокурора Білорусі Андрій Швед.
Крім того, одному з цих підозрюваних також пред'явлені звинувачення за ч.3 ст.295 КК Білорусі (вчинення незаконних дій з вибуховими речовинами).
Одному з цих зазначених громадян слідство також пред'явило звинувачення в тероризмі за фактом вибухів у вересні 2005 р. у Вітебську і в липні 2008 р. - у Мінську під час святкування Дня незалежності.
За словами А.Шведа, будь-якими даними про можливих замовників слідство поки не має. Він також підтвердив, що обвинувачені справді планували серію терактів.
"За період попереднього розслідування по цій справі слідчої групою проведено великий обсяг роботи: понад 400 експертиз, допитано понад 340 осіб, проведено більше 500 інших слідчих дій", - підкреслив заступник генпрокурора.
Нагадаємо, вибух у мінському метрополітені відбувся 11 квітня 2011 р. у другого вагону на пероні, недалеко від переходу на станцію "Купалівську" і виходу в місто на Жовтневу площу. У результаті загинули 14 людей. Постраждали близько 200 чоловік.