ua en ru

Двоє українців вийшли у фінал чемпіонату світу з фристайлу

Двоє українців вийшли у фінал чемпіонату світу з фристайлу Фото: Олександр Абраменко (noc-ukr.org)

Україна має непоганий шанс взяти ще одну медаль на турнірі

Українські фрістайлісти Олександр Абраменко та Ольга Полюк впевнено подолали кваліфікацію і виступлять в фіналах чемпіонату світу-2019, який проходить в американському Парк Сіті, штат Юта. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт змагань.

Олімпійський чемпіон в лижній акробатиці Абраменко показав у кваліфікації другий результат (119,03 бала), поступившись лише швейцарцю Ное Роту (120,81 бала). Полюк відібралась в число 12 фіналісток, показавши п'ятий результат (79,06 бала).

Фінали в лижній акробатиці відбудкться в ніч на 7 лютого. Загальна збірна України з фрістайлу та сноуборду на змаганнях в Юті складається з 11 спортсменів.

Абраменко є Олімпійським чемпіоном турніру в Пхенчхані 2018 року. На чемпіонатах світах його кращим результатом було п'яте місце в японському Інавасіро-2009.

Полюк сьомий раз в кар'єрі змагається на чемпіонаті світу в дисципліні лижна акробатика. За шість попередніх спроб, вона лише один раз пройшла кваліфікацію - в 2011 році. Ольга тоді посіла підсумкове восьме місце.

Нагадаємо, Аннамарі Данча завоювала першу в історії України медаль на чемпіонаті світу з фрістайлу та сноубордингу 2019 року. Спорсменка виграла срібло в дисципліні паралельний слалом.