ua en ru

Ураган "Майкл", який рухається до Флориди, досяг четвертої категорії потужності

Ураган "Майкл", який рухається до Флориди, досяг четвертої категорії потужності Ілюстративне фото (nhc.noaa.gov)

Ураган зараз вважається найбільш потужною стихією, що загрожує Флориді за історію ведення офіційних спостережень

Ураган "Майкл", який має за кілька годин вдарити по північному узбережжю Флориди (США), досяг четвертої категорії потужності. Про це повідомив губернатор штату Рік Скотт, попереджаючи на спеціальній прес-конференції місцевих жителів про небезпеку, передає РБК-Україна з посиланням на CNN.

Зазначається, що ураган уже зараз вважається найбільш потужною стихією, що загрожує цьому регіону за історію ведення офіційних спостережень.

"Це найгірший шторм, який ця частина нашої Флориди бачила впродовж століття. Ураган "Майкл" нависає над нами, тож настав час шукати притулку", - підкреслив губернатор.

Вказано, що наразі максимальна швидкість вітрів урагану сягає 145 миль/год (понад 230 км/год). Це всього на 12 миль/год менше, ніж у найпотужніших ураганів максимальної, п'ятої категорії.

Додамо, за прогнозами метеорологів, надзвичайно небезпечні наслідки урагану загрожують узбережжю у районі міст Панама-Сіті та Лагуна-Біч. Очікується, що стихія вдарить по цьому району по обіді за місцевим часом.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп дав розпорядження надати федеральну допомогу владі штату Флорида через ураган "Майкл". Зокрема, глава держави доручив міністерству внутрішньої безпеки США і Федеральному агентству з управління у надзвичайних ситуаціях спільно координувати зусилля для надання допомоги в разі стихійних лих.

Як писало РБК-Україна раніше, тропічний шторм "Майкл", який набере сили урагану, вдарить по Флориді в середині тижня.