ua en ru

Дві столичні компанії відшкодували до бюджету 22,7 млн гривень несплачених податків

Дві столичні компанії відшкодували до бюджету 22,7 млн гривень несплачених податків Фото: Сергій Білан (РБК-Україна)

Одна з компаній займається торгівлею ліками

Головним управлінням Державної фіскальної служби у Києві виявлено дві столичні компанії, які несплатили до бюджету 22,7 млн гривень податків. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

"В результаті заходів, вжитих працівниками податкової міліції у м. Києві, до бюджету відшкодовано ще більше 22,6 млн гривень несплачених двома компаніями податків", - написав він.

Зокрема, в ході розслідування кримінального провадження, було встановлено, що посадові особи однієї з компаній, використовуючи реквізити фіктивних підприємств, оформили фінансово-господарські взаємовідносини з рядом суб'єктів господарювання, чим сприяли підприємствам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків. В результаті вжитих співробітниками податкової міліції заходів зловмисники відшкодували до бюджету майже 18 млн гривень.

Ще одна компанія, що займається торгівлею фармацевтичною продукцією, при імпорті товарів занизила податкові зобов'язання майже на 6,8 млн гривень. При цьому документально зафіксували безтоварні операції з придбання цих товарів у фіктивних підприємств.

У даному кримінальному провадженню до бюджету вже відшкодовано понад 4,7 млн гривень.

У результаті заходів, вжитих співробітниками податкової міліції у м. Києві, до бюджету відшкодовано ще понад 22,6 мільй...

Опубліковано Сергієм Біланом 11 червня 2017 р.

Нагадаємо, главу фірми-розробника системи е-декларування підозрюють у несплаті податків в 1 млн гривень.