ua en ru

Главу фірми-розробника системи е-декларування підозрюють в несплаті податків в 1 млн гривень

Главу фірми-розробника системи е-декларування підозрюють в несплаті податків в 1 млн гривень Фото: е-декларування

Керівнику розробки системи для НАЗК повідомили про підозру

Прокуратура повідомила про підозру директору компанії, який при використанні коштів міжнародних організацій, наданих на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи е-декларування для Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК), ухилився від сплати податків на майже 1 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Київської області.

"36-річного директора одного з товариств повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службова підробка), ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, під час досудового розслідування встановлено, що директор товариства, яке займається інформаційними технологіями, уклав 2 договори про розробку програмного забезпечення з Міжнародною організацією з міграції та Програмою розвитку ООН.

Так, згідно з умовами договору, директор повинен був розробити реєстр тимчасово переміщених осіб та систему електронного декларування для НАЗК.

Одержавши за вказаними договорами кошти, на підставі підроблених документів, він перерахував гроші на банківські рахунки субпідрядної організації (нерезидента України), яка має ознаки фіктивності і не здійснює реальної фінансово-господарської діяльності.

Проведеної податковою перевіркою встановлено факт умисного ухилення від сплати податків підприємства на загальну суму 934 977 гривень. Розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава НАЗК Наталія Корчак спростувала звинувачення про перешкоджання перевірці електронних декларацій.