ua en ru

За два тижні 1088 медичних закладів долучились до програми "Лікар для кожної сім’ї"

За два тижні 1088 медичних закладів долучились до програми "Лікар для кожної сім’ї" Фото: форум (РБК-Україна)

За словами Супрун, лікарні мають самі закуповувати ліки

1088 медичних закладів за два тижні долучились до програми "Лікар для кожної сім’ї". Про це в ході форуму "Реформи під прицілом: діалог громадськості та уряду" повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 20 місяців ми змогли багато чого. 1088 медичних закладів за два тижні долучились до програми з обрання лікарів, наприклад. Ми створили програму "Доступні ліки". Більше 15 млн рецептів було видано на ліки пацієнтам. Ми й далі обговорюємо, що будемо робити наступні 20 місяців. Щодо державних закупівель ліків. Держава не має закуповувати ліки для всієї держави. Лікарні мають самі закуповувати ліки. Ми повинні спілкуватися з виробниками на предмет ціни",- повідомила вона.

Супрун зазначила, що наразі ведеться підписання декларацій з лікарями.

"27 років після оголошення незалежності руйнувалася система медицини, тому потрібен час для вчинення змін", - додала вона.

"Щодо державних закупівель… Ніколи немає досить коштів для охорони здоров'я в усьому світі. Ми можемо допомогти із дороговартісними ліками, а для тих, хто потребує комплексних ліків ми зараз можемо виходити на світовий ринок і закуповувати більше. Наші регіони не надають нам точної статистики. Закупівля і доставка ліків не робиться за один бюджетний рівень у всьому світі", - резюмувала вона.

За два тижні 1088 медичних закладів долучились до програми "Лікар для кожної сім’ї"За два тижні 1088 медичних закладів долучились до програми "Лікар для кожної сім’ї"За два тижні 1088 медичних закладів долучились до програми "Лікар для кожної сім’ї"

Фото: форум (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше Супрун повідомила, що станом на 13 квітня найбільше декларацій з лікарями підписано у Києві, а саме - 76 тисяч.