ua en ru

Дві американські компанії запропонували добувати вуглеводень в двох областях України

Дві американські компанії запропонували добувати вуглеводень в двох областях України Фото: Міненерго (РБК-Україна)

У Міненерго доручили провести консультації з приводу оптимізації запропонованого розміру ділянки надр

Американські компанії Frontera Resources і Longfellow звернулися до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з пропозицією добувати вуглеводень в Одеській і Полтавській областях. Про це повідомляє пресс-служба Міненерго.

"Міжвідомча комісія прийняла до розгляду по суті звернення компанії Frontera Resources (США), а також компанії Longfellow (США) по здійсненню проектів пошуку і видобування вуглеводнів, в тому числі з нетрадиційних джерел, у межах ділянок надр, які пропонуються зазначеними компаніями, відповідно, в Одеській і Полтавській областях. Комісія доручила провести консультації з оптимізації розміру запропонованої компанією Frontera Resources ділянки надр", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що комісія рекомендувала компаніям Frontera Resources, Longfellow і "Навігатор-комплект" провести консультації з відповідними обласними радами щодо реалізації проектів.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Держгеонадр Микола Фощій повідомив, що попередні результати аудиту діяльності Державної служби геології і надр України "не зовсім втішні".