ua en ru

Два російські бомбардувальники тричі пролетіли над кораблем бельгійських ВМС на Балтиці

Два російські бомбардувальники тричі пролетіли над кораблем бельгійських ВМС на Балтиці Ілюстративне фото

Інцидент стався під час навчань НАТО

Два російські бомбардувальники Су-24 тричі пролетіли над бельгійським командно-штабним кораблем Godetia, який входить в шістку протимінних кораблів сил НАТО в Балтійському морі. Про це заявив капітан одного з кораблів альянсу, повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал VRT.

Як повідомляється, інцидент стався 22 листопада.

Godetia, як уточнює телеканал, є командним кораблем для сполук Північноатлантичного альянсу, призначених для постановки, пошуку і знищення мінно-вибухових та сіткових загороджень.

Усі вони брали участь у маневрах НАТО на Балтиці. Саме там, за словами співрозмовника VRT, стався інцидент.

У момент події, як зазначає телеканал, в Балтійському морі також перебував фрегат бельгійського флоту "Марі Луїза". Він проводив навчання з протиповітряної оборони. Операція була перервана, щоб дозволити шведським винищувачам, які повинні були зображати напад на "Луїзу Марі", перехопити російські бомбардувальники.

Проте капітан Godetia у момент прольоту Су-24, за його словами, дав перебувають під його командуванням кораблям вказівка не здійснювати дій, тому що кожне з них могло призвести до серйозної ескалації ситуації.

Нагадаємо, винищувачі ВПС Німеччини у складі Місії повітряної поліції НАТО в країнах Балтії 21 листопада три рази вилітали з естонської авіабази на перехоплення чотирьох російських військових літаків.

В кінці жовтня Великобританія підняла в повітря два винищувачі "Тайфун" для перехоплення двох російських бомбардувальників Ту-160, наблизилися до повітряного простору країни.