ua en ru

Двоє німецьких військовослужбовців загинули в результаті аварії вертольота ООН в Малі

Двоє німецьких військовослужбовців загинули в результаті аварії вертольота ООН в Малі Фото: Малі

Причиною авіакатастрофи стала технічна несправність

Два німецьких військовослужбовців загинули в результаті аварії вертольота бундесверу на північному сході Малі. Про це повідомляє AP.

Як наголошується, двомісний вертоліт Eurocopter Tiger входив в німецький контингент Багатопрофільною комплексної місії ООН по стабілізації в Малі (МИНУСМА), заснованої в 2013 році в цілях стабілізації ситуації в африканській країні.

Повідомляється, що в поширеній в Бамако письмовій заяві місії ООН зазначається, що вертоліт зазнав аварії на південь від населеного пункту Табанкорт в області Дат. Причиною авіакатастрофи, за попередніми оцінками, стала технічна несправність.

"Розслідування встановить точні обставини катастрофи. На борту вертольота знаходилися два члени екіпажу, на жаль, обидва загинули", - йдеться в комюніке місії.

Так, спеціальний представник генерального секретаря ООН в Малі Махамат Салех висловив співчуття сім'ям загиблих льотчиків, зазначивши, що вони принесли себе в жертву заради успіху миротворчої місії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті сильної повені в Індії стали жертвами 119 осіб. За даними місцевих чиновників, свої будинки в затопленому регіоні повинні були покинути 36 тисяч осіб. Рятувальні служби продовжують евакуювати відрізаних водою з допомогою човнів і вертольотів.