ua en ru

За два місяці ПАТ "Вінницягаз" ввело в роботу 21 загальнобудинковий лічильник газу

За два місяці ПАТ "Вінницягаз" ввело в роботу 21 загальнобудинковий лічильник газу За два місяці ПАТ "Вінницягаз" ввело в роботу 21 загальнобудинковий лічильник газу

У вересні цього року ПАТ "Вінницягаз" ввело в експлуатацію перших 11 будинків, де було встановлено загальнобудинкові лічильники газу для мешканців виключно із плитою. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що в 2016 році ПАТ "Вінницягаз" почало встановлювати загальнобудинкові лічильники газу в тих багатоповерхових будинках, мешканці яких користуються лише газовою плитою та не мають приладів обліку.

За даними прес-служби, станом на початок листопада мешканці 21 багатоповерхового будинку у Вінниці розраховуються за показаннями загальнобудинкових лічильників газу. Нарахування на одного споживача за показаннями такого приладу обліку складає в середньому 6,5 куб. м газу замість 4,4 куб. м, прописаних нормою для абонентів із плитою та гарячим централізованим водопостачанням.

"Ситуація із кожним будинком дуже індивідуальна. Є такі будинки, в яких після встановлення загальнобудинкового лічильника нарахування на особу є меншим, ніж по нормі – 4,3 або 3,9 куб. м. газу замість 4,4 на особу на місяць. Є й такі будинки, де нарахування на особу становить 6-7 куб. м. В окремих випадках чітко бачимо більше споживання у вересні (коли люди, можливо, активно використовували газ, аби грітися) і менше вже у жовтні, із настанням опалювального періоду", - розповідає голова правління ПАТ "Вінницягаз" Олександр Кривак.

У компанії також нагадали, що переведення на граничну норму у 9,8 куб. м на особу на місяць передбачено у випадку, якщо споживач відмовляється від встановлення загально будинкового лічильника газу.