ua en ru

Два кораблі Морської охорони повернулися в стрій після ремонту

Два кораблі Морської охорони повернулися в стрій після ремонту Фото: корабель "Григорій Куроп'ятников"

У стрій повернулися флагман Морохраны "Григорій Куроп'ятников" і корабель спецобеспечения "Аметист"

Сьогодні два кораблі Морської охорони "Григорій Куроп'ятников" та "Аметист" вийшли з планового докового ремонту. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Флагмана Морської охорони Держприкордонслужби "Григорій Куроп'ятников" проходив ремонт у доках Миколаївського суднобудівного заводу. Більше ніж за 3 місяці ремонтних робіт проведена очистка та фарбування підводної частини корпусу, ремонт донно-забортної арматури, рульового пристрою та інші роботи, проведення яких на плаву неможливий.

Попередній плановий доковий ремонт судна був проведений ще в 2013 році в Севастополі.

Крім того днями з Усть-Дунайського дока на службу повернувся і ще один корабель Морської охорони спеціального забезпечення "Аметист".

Він також пройшов всі необхідні процедури по обслуговуванню підводної частини, механізмів і конструкцій корабля. Загальний обсяг робіт склав близько 630 тис. гривень.

Нагадаємо, в листопаді в Києві на заводі "Ленінська кузня" відбувся спуск на воду першого в серії малого броньованого артилерійського катера "Гюрза-М". Бронекатер призначений для охорони і захисту портів і морських або річкових комунікацій в межах територіальних морських вод, ізоляції ділянок узбережжя річок і морів, захисту судноплавства на прикордонних річках.