ua en ru

Дунаєву та Пономарьову досі не вручили подання ГПУ

Дунаєву та Пономарьову досі не вручили подання ГПУ Фото: Сергій Дунаєв (wikimedia.org/ВАДИМ_ЧУПРИНА)

Поки депутати не отримають тексти подань, вони не зможуть надати пояснень

Апарат Верховної ради (ВР) України досі не звітував про вручення народним депутатам Сергію Дунаєву та Олександру Пономарьову подань Генеральної прокуратури України (ГПУ) про надання дозволу на зняття з них недоторканності. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив перший заступник голови Комітету ВР України з питань Регламенту та організації роботи ВР Павло Пинзеник.

"Наразі немає інформації, чи він (Сергій Дунаєв, - ред.) одержав текст подання. Ми зробили відповідний запит до апарату Верховної ради, але не одержали жодної відповіді", - розповів Пинзеник.

За його словами, п’ятиденний термін для надання пояснень народним депутатом починає рахуватись лише з моменту отримання ним тексту подання.

"Щодо Пономарьова - на нього внесено подання про надання ВР згоди про притягнення до кримінальної відповідальності. Комітет одержав це подання, а наразі знову ж таки немає інформації про те, чи проінформований депутат про зміст подання, чи надана йому можливість надати пояснення", - додав Пинзеник.

Нагадаємо, 16 травня 2018 до профільного комітету ВР було передано подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва.

Зазначимо, подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України з депутатської групи "Воля народу" Олександра Пономарьова генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав 18 травня 2018.