ua en ru

Подання про зняття недоторканності з нардепа Дунаєва передано у комітет ВР

Подання про зняття недоторканності з нардепа Дунаєва передано у комітет ВР Фото: Сергій Дунаєв (wikimedia.org/ВАДИМ_ЧУПРИНА)

Подання на Дунаєва передав голова парламенту Андрій Парубій

До профільного комітету Верховної ради (ВР) України передано подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва. Подання передав голова ВР Андрій Парубій, передає УНІАН.

Відомо, що Парубій передав подання до Комітету Верховної ради з питань регламенту та організації роботи ВР одразу після того, як воно надійшло до парламенту.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко 15 травня 2018 підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Дунаєва. Додамо, що Дунаєв пропустив 90% голосувань Верховної ради в лютому.

Згодом перший заступник голови Комітету ВР з питань регламенту Павло Пинзеник повідомив, що подання генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Дунаєва комітет зможе розглянути на засіданні в середу, 23 травня, наступного пленарного тижня за умови, якщо перед цим народний депутат надасть свої пояснення.