ua en ru

Дунаєв не задекларував частку дружини та дочірні фірми, - Луценко

Дунаєв не задекларував частку дружини та дочірні фірми, - Луценко Фото: Сергій Дунаєв (opposition.org.ua)

Нардеп не вказав 200 тис. частки свої дружини

Народний депутат Сергій Дунаєв не зазначив у своїй декларації інформацію про гроші своєї дружини, а також не задекларував інформацію про свої фірми. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання комітету з питань регламенту Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дунаєв подав недостовірні дані, після цього слідство має встановити, чи він це зробив умисно. Він не вказав 200 тисяч частки свої дружини. Для цього не треба ніякого висновку НАЗК. Всі ми з вами, нас мільйони, державні службовці-чоловіки зобов'язані показувати частку дружини у 200 тисяч. Той, хто не вказав, порушив закон", - заявив Луценко.

За його словами, НАБУ також вказує на те, що Дунаєв мав зазначити у декларації інформацію про всі дочірні фірми.

"З порушенням вимог статті 46, депутат Дунаєв надав недостовірні відомості. Не зазначив інформацію про всі корпоративні права, що належать членам його сім'ї, та юридичні особи кінцевих бенефіціарів, власником яких він є. Йдеться про те, що нардеп Дунаєв вказав усі свої фірми, які йому належать як бенефіціару, але не вказав дочірні фірми, які належать всім материнським бізнес-структурам", - додав він.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, комітет визнав законним подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Дунаєва.