ua en ru

Комітет визнав законним подання ГПУ про зняття недоторканості з Дунаєва

Комітет визнав законним подання ГПУ про зняття недоторканості з Дунаєва Фото: засідання комітету (РБК-Україна)

За словами голови комітету, подання ГПУ є обґрунтованим та законним

Комітет визнав законним подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва. Про це заявив голова парламентського комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної ради Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, подання ГПУ є обґрунтованим та законним.

"Комітет прийшов до висновку, що подання є законним, оскільки ініційовано і подано належним суб’єктом подання. Окремі зауваження щодо обґрунтованості доказів зазначено у висновку. Проголосовано одноголосно. Один член комітету не голосував", - повідомив Пинзеник.

Втім, за його словами, у членів комітету виникли зауваження щодо обґрунтування.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, комітет Верховної ради України з питань регламенту сьогодні, 3 жовтня 2018 року, почав розгляд подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Дунаєва.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) надало Генеральній прокуратурі України (ГПУ) та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) інформацію про порушення закону Дунаєвим.