ua en ru

Дуда запевнив Україну в підтримці з боку Польщі

Дуда запевнив Україну в підтримці з боку Польщі Фото: Анджей Дуда (flickr.com/kancelariaprezydentarp)

Анджей Дуда привітав Україну з Днем незалежності

Польща й надалі підтримуватиме Україну та сприятиме розвитку її економіки. Про це йдеться у привітанні президента Польщі Анджея Дуди з Днем незалежності України.

Зокрема, Дуда запевнив Україну в підтримці суверенітету і територіальної цілісності. Також він відзначив європейські та євроатлантичні прагнення України, а також пообіцяв подальшу роботу на зміцнення відносин України з ЄС і НАТО.

"В інтересах Польщі і Європи - Україна як сучасна держава з добре функціонуючою економікою, яка забезпечує високий рівень життя своїм громадянам", - наголошується у привітанні.

Він також переконаний, що подальшому зближенню України і Польщі послужать партнерські контакти між державними установами і зростаючий товарообіг.

"Сподіваюся на досягнення позитивних результатів також у діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії. Я переконаний, що стратегічне партнерство Польщі та України має будуватися на фундаменті правди про минуле і в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей", - зазначив Дуда.

Нагадаємо, раніше президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що Німеччина підтримує Україну у подоланні політичних викликів.