ua en ru

Штайнмаєр заявив, що Німеччина підтримує Україну в подоланні політичних викликів

Штайнмаєр заявив, що Німеччина підтримує Україну в подоланні політичних викликів Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр (flickr.com Heinrich-Böll-Stiftung)

Штайнмаєр привітав Україну з Днем незалежності

Німеччина підтримує Україну в подоланні політичних, економічних та соціальних викликів. Про це йдеться у привітанні президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра з нагоди Дня незалежності України, повідомляється на сайті президента України.

Як зазначається, Штайнмаєр заявив, що його візит до України у травні 2018 року в черговий продемонстрував культурне багатство і красу України. Крім того, повідомляється, що він запевнив, що Німеччина підтримує Україну в подоланні політичних, економічних та соціальних викликів.

"Разом зі своїми європейськими та міжнародними партнерами Німеччина і в майбутньому виступатиме за те, щоб люди в Україні мали вільне, самостійно визначене життя в мирі, стабільності й добробуті", - цитує прес-служба Порошенка привітання від Штайнмаєр.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп привітав Україну з Днем незалежності і пообіцяв підтримувати Україну у протидії агресії РФ.

Крім того, повідомлялося, що у своєму привітанні голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін заявив про помітну тенденцію до економічного зростання в Україні.