ua en ru

Дуда: Польща не підтримає будівництво "Північного потоку-2"

Дуда: Польща не підтримає будівництво "Північного потоку-2" Фото: Анджей Дуда і Петро Порошенко (прес-служба президента України)

За словами польського президента, Росія може порушити енергетичну безпеку у Європі

Польща не буде підтримувати будівництво ініційованого Росією проекту "Північний потік-2". Про це сьогодні в Києві заявив польський президент Анджей Дуда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дякую президенту (Порошенку, - ред.) за пам'ять про проект Nord Stream 2, по якому Польща висловлює свій однозначний протест. Ми тут займаємо спільну позицію, як і Словаччина... це не тільки економічний або бізнес-проект, це проект політичного характеру, який суттєво втручається в питання енергетичної безпеки наших країн, і неможливо у зв'язку з цим його прийняти", - заявив Дуда..

Порошенко, своєю чергою, привітав польського колегу за підтримку та підтвердження необхідності подальшого використання газотранспортних потужностей України для транспортування газу до Європи.

"Хотів би подякувати польську сторону за створення всіх умов і закінчення розробки техніко-економічного обґрунтування для будівництва інтерконектора", - наголосив український лідер, назвавши "Північний потік-2" винятково політичним проектом з неприпустимою реалізацією.

Нагадаємо, напередодні Україна попросила Євросоюз заблокувати будівництво "Північного потоку-2".