ua en ru

Дуда назвав Калінінградську область РФ "найбільш мілітаризованою частиною Європи"

Дуда назвав Калінінградську область РФ "найбільш мілітаризованою частиною Європи" Фото: президент Польщі Анджей Дуда

Дуда вважає, що Росія "серйозно нарощує військову міць"

Президент Польщі Анджей Дуда назвав Калінінградську область Російської Федерації "найбільш мілітаризованою частиною Європи". Про це він заявив в ході виступу в норвезькому Інституті Нобеля, повідомляє ТАСС.

Крім того, Дуда вважає, що Росія "серйозно нарощує військову міць", а останні події в Грузії та Україні "призвели до того, що ситуація в нашій частині світу і Європі перестала бути безпечною".


"До цього слід додати всі агресивні дії з боку Росії, я маю на увазі серйозне нарощування військової потужності. Сьогодні Калінінградська область - найбільш мілітаризована частина Європи", - заявив він, відзначивши "агресивні маневри поблизу кордонів країн НАТО", "навчання по використанню ядерної зброї", "інциденти над Балтійським морем".

"Як президент країни, яка перебуває в безпосередньому сусідстві з РФ, я б хотів, щоб наші відносини з цією величезною країною з великим потенціалом, у тому числі у сфері економіки, були як можна краще...Проте, беручи до уваги наш історичний досвід, ми не можемо спокійно проходити повз очевидні порушення міжнародного права", - заявив він.

Дуда також наголосив на необхідності діалогу з РФ.

"Діалог з Росією потрібен, і ми повинні його вести, але тільки з позиції сили НАТО, так як тільки тоді він буде мати партнерський характер і ми будемо серйозно розглядатися Росією", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича, щодня Російська Федерація здійснює провокації, серед яких порушення повітряного простору, збільшення своєї військової присутності в Калінінграді і розгортання оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер".