ua en ru

Дубневичу загрожує до 12 років позбавлення волі, - генпрокурор

Дубневичу загрожує до 12 років позбавлення волі, - генпрокурор Фото: Руслан Рябошапка (РБК-Україна)

Колишній нардеп звинувачується у відмиванні грошей за допомогою корупційних схем

Санкція статті, за якою народного депутата Ярослава Дубневича можуть притягнути до кримінальної відповідальності, передбачає до 12 років позбавлення волі. Про це повідомив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що екс-нардеп звинувачується у відмиванні грошей за допомогою корупційних схем.

"Дубневич, будучи керівником транспортного комітету, організував схему, по якій була організована закупівля стрілочних переходів між двома державними підприємствами з участю двох фірм-прокладок, в результаті чого держава втратила 93 млн гривень. Це пов'язано з розтратою державних коштів і відмиванням цих грошей... Все залежить від багатьох обставин, але максимальна санкція покарання - 12 років, здається", - заявив Рябошапка.

За його словами, якщо комітет підтримає подання ГПУ про зняття недоторканності, Рада зможе розглянути його у сесійній залі вже 31 жовтня.

"Парламент може розглянути завтра. Якщо буде включено до порядку денного, очевидно, що завтра це питання буде розглянуто. Щодо того, чи може бути затримання власне в парламенті, в сесійній залі.. Це можливо, але я не прихильник такого. Будемо наполягати, щоб парламент дав згоду на затримання і застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - додав він.

Раніше повідомлялося, що на думку процесуального керівника САП, докази які були вказані, є достатніми для повідомлення Дубневичу про підозру.

Нагадаємо, раніше екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян надав Генеральній прокуратурі свідчення про вплив Дубневича на діяльність "Укрзалізниці". Омелян виступає у справі в якості свідка.