ua en ru

Dubai World погодилася продати значну частину своїх активів для того, щоб розплатитися з кредиторами

Державна компанія Dubai World погодилася продати значну частину своїх активів для того, щоб розплатитися з кредиторами, пише РБК daily.

Розпродаж Dubai World проводитиметься в рамках операції з консорціумом західних банків, на долю яких доводиться близько 60% виданих компанії кредитів. Серед банків немало провідних британських фінансових інститутів - HSBC, Lloyds, RBS, Standard Chartered. Для погашення заборгованості у розмірі 14,4 млрд дол. (саме таку суму у результаті повернуть учасники консорціуму) Dubai World готова пустити з молотка свої долі в таких компаніях, як Atlantis Hotel і MGM Resorts, що займаються готельно-гральним бізнесом, а також рітейлера Barney's. Реалізація цих активів може принести Dubai World до 7,6 млрд дол.

Це не повний список підрозділів, які будуть виставлені на торги. Зважаючи на не дуже хороше фінансове положення компанія має намір продати навіть ті активи, які вважалися стратегічно за важливі для розвитку бізнесу. Це насамперед портовий оператор DP World, а також компанії Jebel Ali Free Zone, Dubai Maritime City і Dry Docks World. Ці активи оцінюються Dubai World вже в 11,8 млрд дол.

В цілому керівники Dubai World розраховують отримати від реалізації близько 19,4 млрд дол. Правда, таких результатів, за їх словами, можливо добитися лише протягом восьми років. Екстрений продаж активів по поточних цінах приніс би компанії всього лише 10,4 млрд дол.

Кредитори Dubai World в особі консорціуму банків почекати готові. Передбачається, що арабська компанія гаситеме заборгованість в два етапи - перший транш в 4,4 млрд дол. буде виплачений протягом п'яти років, а що залишилися 10 млрд дол. - ще в перебіг трьох років.

Раніше передбачалося, що ця цифра складає близько 20 млрд дол., проте, як випливає з документів компанії, які вона представила 22 липня своїм кредиторам, в реальності заборгованість склала 39,9 млрд дол. Правда, не вся сума підлягає поверненню - реструктуризація торкнеться лише 23,5 млрд дол. боргу.