ua en ru

ДТЕК уклав договір про продаж 300 тис. ОСВ.

Шахта "Комсомолець Донбасу" (ДТЕК) уклала договір про продаж одиниць скорочення викидів (ОСВ) за проектом сумісного здійснення в рамках Кіотського протоколу. Покупцем виступив голландський банк ING Bank N.V., який придбав на умовах передоплати 300 тис. ОСВ, повідомляє прес-служба ДТЕК. Вказаний обсяг ОСВ шахта зобов'язується поставити до кінця 2012 р. Додатково до обсягу продажу ING Bank N.V. отримує право переважної покупки додаткових 200 тис. ОСВ.

З 2008 по 2012 рр. загальний обсяг скорочення викидів складе більше 620 тис. т еквіваленту СО2. Планується, що щорічний обсяг вироблення ОСВ протягом п'яти років виросте у декілька разів: з 17,5 тис. ОСВ в 2008 р. до 200 тис. і більше в 2012 р. Додатковий прибуток буде отриманий за рахунок економії вугілля - 25 тис. т протягом 2008-2012 рр.

ДТЕК - перша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). Підприємства ДТЕК створюють ефективний виробничий ланцюжок з видобування і збагачення вугілля, генерації і дистрибуції електроенергії.

До вугільного блоку ДТЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля" (об'єднує десять шахт), ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і п'ять збагачувальних фабрик.

Блок генерації представлений ТОВ "Східенерго" і асоційованою компанією ВАТ "Дніпроенерго", в якій ДТЕК володіє 47,46% акцій.