ua en ru

DTEK планує розмістити п'ятирічні євробонди на 600 млн дол. під 7,875%

DTEK Finance plc планує розмістити п'ятирічні євробонди на 600 млн дол. під 7,875%. Про це говориться в повідомленні компанії.

ДТЕК має намір використовувати до 321,25 млн дол. від нового розміщення для викупу своїх облігацій на 300 млн дол. (ставка 9,50%, погашення - в 2015 р.) і для виплати бонусів у зв'язку зі зміною певних положень цих облігацій.

Кошти, що залишилися, планується використовувати на загальнокорпоративні цілі, як фінансування поточних програм капітальних витрат і оборотного капіталу, погашення окремих заборгованостей, і, меншою мірою, для використання привабливих можливостей зростання за рахунок інвестицій і поглинань.

Випуск і продаж нових облігацій запланований на 4 квітня 2013 р., викуп попереднього випуску - до 9 квітня.

Спільними лід-менеджерами розміщення виступають Deutsche Bank, ING Bank, J.P. Morgan, Ощадбанк CIB, UniCredit, і ВТБ Capital.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Західенерго". Вся вироблена електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.

Читайте також: ДТЕК має намір провести рефінансування своїх євробондів погашенням в 2015 р. на 300 млн дол