ua en ru

ДТЕК перевів блок Придніпровської ТЕС з антрациту на газове вугілля

ДТЕК перевів блок Придніпровської ТЕС з антрациту на газове вугілля Фото - energo.dtek.com

Енергоблок потужністю 150 МВт був включений в мережу

Компанія ДТЕК виконала переведення енергоблоку №7 Придніпровської ТЕС вугілля антрациту на спалювання вугілля марки "Г", який видобувається на контрольованій території. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Енерго.

"Сьогодні енергоблок потужністю 150 МВт був включений в мережу. Таким чином, станція починає виробляти електроенергію для енергосистеми країни з українського вугілля і знижувати потребу в імпорті антрациту", - відзначають в компанії.

Переведення Придніпровської ТЕС на газову марку вугілля – перший подібний проект для ДТЕК. Він є частиною Програми по зниженню залежності України в імпортному антрациті. Реалізація проекту зайняла 6 місяців.

"ДТЕК впевнено рухається до виконання поставлених перед собою завдань. Незважаючи на стислі терміни, ми успішно виконали весь комплекс складних робіт за проектом. Найближчим часом позитивний ефект для енергетики України та цілі енергонезалежності буде відчутний", - цитує прес-служба генерального директора ДТЕК Енерго Дмитра Сахарука.

У середині листопада станція планує запустити ще один енергоблок на газовому вугіллі - №8, що гарантує стабільне виробництво електроенергії і безперебійну подачу тепла для будинків м. Дніпро.

Щомісячний ефект економії імпортного вугілля завдяки переведенню двох блоків ТЕС на марку Г складе близько 90 тис. тонн. Це означає, що у країни відпадає необхідність у поставках мінімум одного судна з імпортним антрацитом щомісячно, відзначили в компанії.

У ДТЕК впевнені, що переоснащення ТЕС на вугілля марки Г одночасно дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферне повітря. Згідно з висновками експертів, які розробляли проект для ДТЕК Придніпровської ТЕС, при спалюванні енергоблоками газового вугілля очікується зниження викидів таких речовин, як діоксид сірки та оксиду азоту. Скорочення викидів у порівнянні зі спалюванням антрациту по кожному з переведених енергоблоків складе близько 1,1 тис. тонн.

Раніше повідомлялося, що ДТЕК доставив в Україну 450 тис. тонн антрациту з ПАР з 675 тис. тонн законтрактованих.