ua en ru

ДТЕК має намір з 28 жовтня обмежити електропостачання "Енергомашспецсталі" через борги підприємства

Енергопостачальна компанія "Сервіс-Інвест" (ДТЕК) змушена обмежити з 28 жовтня 2013 р. постачання електроенергії "Енергомашспецсталь". Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Причина такої міри - заборгованість заводу за спожиту електроенергію, розмір якої накопичувався протягом останніх двох років і на 21 жовтня поточного року становить 62,5 млн грн. Тільки з початку 2013 р. борг підприємства перед енергокомпанією збільшився майже в два рази.

Рівень оплати за електроенергію "Енергомашспецсталі" за 9 місяців 2013 р. склав 71 %. Такий рівень оплати не дозволить підприємству розрахуватися з боргами перед енергетиками до кінця 2013 р.

"Обмеження постачання електричної енергії споживачу - це вимушена міра, передбачена чинними нормативно-правовими актами. Будь-яка заборгованість споживачів позначається на розрахунках енергопостачальної компанії з ДП "Енергоринок". Якщо ДП "Енергоринок" недоотримує кошти, він не може розраховуватися з виробниками електроенергії, а ті - платити за енергетичну сировину, включаючи вугілля, і інвестувати в надійність обладнання. В результаті боржник робить заручником ситуації всю енергогалузь. Крім того, наше підприємство не може в повному обсязі проводити модернізацію і інвестувати в нове обладнання. Безоплатний відпуск електроенергії підприємству не передбачено чинним законодавством України", - розповів Олег Трифонов, генеральний директор "Сервіс-Інвест".

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.