ua en ru

ДТЕК Курахівська ТЕС інвестує в ремонтну кампанію 2013 р. 185 млн грн

ДТЕК Курахівська ТЕС виконала планові ремонтні роботи на енергоблоках і загальностанційному обладнанні, необхідні для підвищення надійності генерації електроенергії в період осінньо-зимового максимуму. На ремонтну кампанію підприємство в поточному році виділило 185 млн грн, за 10 місяців вже виконані роботи на 135 млн грн, повідомляє прес-служба ДТЕК.

Шість енергоблоків і станційне обладнання підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період, коли зростає максимальне навантаження на енергосистему.

"ДТЕК Курахівська ТЕС виконує важливу функцію для енергосистеми країни - маневрування енергоблоками, що дозволяє регулювати навантаження в години пікового споживання електроенергії. Це означає, що по команді диспетчера енергосистеми України блоки ТЕС можуть бути зупинені або знову включені. Такий режим роботи особливо актуальний в осінньо-зимовий максимум і призводить до значних навантажень на обладнання. Наша станція також забезпечує теплопостачання міста. Виконаний обсяг ремонтної кампанії дозволить Курахівській ТЕС забезпечити надійну генерацію електро - і теплоенергії в опалювальний сезон", - прокоментував директор ДТЕК Курахівської ТЕС Анатолій Боричевський.

Підприємство виконало ремонт кульових млинів енергоблоків, також були замінені поверхні нагрівання котлів для підвищення надійності їх роботи.

Для підготовки роботи тепломережі в опалювальний сезон виконано ремонт бойлерів, трубопроводів, запірної арматури, проведена повна ревізія насосів. Крім того, на території станції були проведені гідравлічні випробування обладнання тепломережі на герметичність і надійність, підтвердили її готовність до осінньо-зимового періоду.

Також ДТЕК Курахівська ТЕС провела ремонт загальностанційного обладнання. Зокрема, виконано ремонт бульдозерного і тепловозного парку, ремонт під'їзних шляхів, замінений електродвигун циркулюючого насоса берегової насосної станції. Змонтована нова повітряна компресорна установка ВШ-4.2/220, забезпечує станцію киснем для проведення ремонтних робіт.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Сістем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.