ua en ru

Дружба з Путіним є важливою для безпеки Ізраїлю, - Нетаньяху

Дружба з Путіним є важливою для безпеки Ізраїлю, - Нетаньяху Фото: Біньямін Нетаньяху flickr.com/israelipm)

Він зазначив, що підтримує "часті дружні контакти" з Путіним

Дружні відносини з президентом Росії Володимиром Путіним є важливими для безпеки Ізраїлю. Про це заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на газету "Едіот Ахронот".

Він зазначив, що підтримує "часті дружні контакти" з Путіним, які відзначені "взаємною повагою".

"Ці відносини важливі для безпеки Ізраїлю", - заявив прем'єр.

Також повідомляється, що раніше Путін і Нетаньяху домовилися про першу зустріч після інциденту 17 вересня, коли російський Іл-20 був збитий біля берегів Сирії під час нальоту ВПС Ізраїлю. В кінці того ж місяця ізраїльський прем'єр мав намір зустрітися з російським президентом разом з міністром оборони і головою ізраїльського Ради національної безпеки Меїром Бен-Шабатом. Проте зустріч так і не відбулася, хоча Москва спростувала повідомлення ЗМІ про відмову прийняти Нетаньяху.

Відзначимо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що ізраїльський військовий літак не збивав Іл-20 в Сирії.

Як відомо, російський військовий літак був збитий в Сирії в ніч на 18 вересня. Спочатку повідомлялося, що Іл-20 був випадково збитий ППО урядових сил Сирії.

У Міноборони РФ заявили, що в результаті катастрофи загинули 15 російських військових. Крім того, в оборонному відомстві РФ звинуватили Ізраїль у катастрофі.