ua en ru

Стародавнє місто інків Мачу-Пікчу знову відкрите для туристів.

Перуанська влада знову відкрила стародавнє місто інків Мачу-Пікчу для відвідування туристів після руйнівних зсувів і повеней у січні 2010 р. З нагоди відновлення роботи стародавнього міста, розташованого в гірському перуанському регіоні Куско, в країні сьогодні пройшли святкові заходи, передає Associated Press. У перший же день знамениту пам'ятку відвідали кілька сотень іноземних туристів.
Нагадаємо, жертвами повеней і обвалів, викликаних проливними дощами в січні 2010 р., в Перу стали близько 20 людей. Усього ж стихія торкнулася близько 40 тис. людей, що проживають у постраждалих районах. В ході рятувальної операції перуанським фахівцям вдалося врятувати близько 3,9 тис. людей.
Проливні дощі, що викликають повені та обвали, призвели до порушення залізничного сполучення з горою Мачу-Пікчу в січні ц.р. Влада Перу ввела в регіоні режим надзвичайного стану. Залізниці - це єдина можливість по суші дістатися до Мачу-Пікчу, стародавнього міста інків, яке розташоване на висоті 2 тис. 57 м над долиною річки Урумбабе. Це центр туризму в Перу, щодня його відвідували близько 2 тис. туристів.