ua en ru

Бійка у Києві: неповнолітні поранили ножем хлопця через його зовнішність

Бійка у Києві: неповнолітні поранили ножем хлопця через його зовнішність Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У Києві на Хрещатику неповнолітні поранили ножем учасника ЛГБТ-спільноти

Причиною бійки, яка сталась між двома компаніями у Києві на Хрещатику в четвер, 6 вересня, став зовнішній вигляд 22-річного хлопця. У результаті конфлікту хлопця поранили ножем, передає відділ комунікації поліції Києва.

Зокрема, як вдалось дізнатися правоохоронцям з показів свідків інциденту та під час допитів затриманих учасників бійки, група неповнолітніх спровокувала конфлікт через нетрадиційну орієнтацію хлопця.

"Конфлікт виник через зовнішність хлопця, при цьому правопорушники акцентували на нетрадиційній орієнтації потерпілого та його друзів. Спочатку вони просто ображали їх, а потім почалася бійка, під час якої хлопець отримав ножові поранення", - повідомили в поліції.

За фактом інциденту відкрито кілька кримінальних проваджень: хуліганство (ч. 4 ст. 296 ККУ) та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками (ч. 1 ст. 161 ККУ).

"Після інформації лікарів про стан здоров’я потерпілого також буде розпочате кримінальне провадження за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень", - додали в поліції.

Нагадаємо, у Києві на Хрещатику в четвер, 6 вересня, між двома компаніями молодиків сталась бійка, внаслідок якої 22-річного хлопця госпіталізували з ножовим пораненням. Наразі п’ятьох осіб доставили до Печерського управління поліції для надання пояснень. Усі вони - неповнолітні.

Додамо, київські правоохоронці затримали зловмисника, який ввечері у вівторок, 4 вересня, у Печерському районі столиці стріляв та поранив охоронця ринку. Поліцейські з’ясували, що між охоронцем та двома невідомими виник конфлікт, у результаті якого один із учасників дістав пістолет та зробив кілька пострілів. У результаті охоронця із вогнепальними пораненнями в обличчя та шию доставили в лікарню.