ua en ru

Поліція затримала стрілка, який поранив у Печерському районі охоронця ринку

Поліція затримала стрілка, який поранив у Печерському районі охоронця ринку Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Двоє чоловіків влаштували конфлікт з охоронцем на ринку, один зі зловмисників вистрелив

Київські правоохоронці затримали зловмисника, який ввечері у вівторок, 4 вересня, у Печерському районі столиці стріляв та поранив охоронця ринку. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, передає прес-служба поліції Києва.

Він нагадав, що вчора ввечері правоохоронці отримали повідомлення про стрілянину на вулиці Михайла Бойчука. Поліцейські з’ясували, що між охоронцем та двома невідомими виник конфлікт, у результаті якого один із учасників дістав пістолет та зробив кілька пострілів. У результаті охоронця із вогнепальними пораненнями в обличчя та шию доставили в лікарню.

Поліції в результаті слідчих дій вдалося встановити та затримати особу стрілка. Ним виявився 26-річний уродженець Донецької області, який на даний час проживає в Києві. Також під час обшуку у помешканні фігуранта правоохоронців вилучили гранати і зброю.

"У квартирі виявили дві гранати, пістолет- кулемет та кілька одиниць зброї, попередньо - переробленої під стрільбу гумовими кулями. Усе це відправили для проведення експертизи", - зазначив Крищенко.

Поліція затримала стрілка, який поранив у Печерському районі охоронця ринку
Поліція затримала стрілка, який поранив у Печерському районі охоронця ринку
Поліція затримала стрілка, який поранив у Печерському районі охоронця ринку

Фото: вилучені боєприпаси (kyiv.npu.gov.ua)

Правоохоронці вивчають записи з камер відеоспостереження, які б могли зафіксувати момент злочину, та розшукують іншого фігуранта.

Слідчий відділ Печерського управління поліції відкрив кримінальне провадження за фактом злочину, кваліфікувавши його як хуліганство (ч. 4 ст. 296 ККУ). Зловмисникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Коломиї (Івано-Франківська область) сьогодні, 5 вересня 2018 року, сталася стрілянина, внаслідок чого постраждали дві людини. Конфлікт виник на бульварі Лесі Українки, згодом він переріс у суперечку із застосуванням зброї. охоронцям повідомили, що на вказаній вулиці чути постріли і кілька невідомих осіб між собою ведуть перестрілку.