ua en ru

Draexlmaier Automotive інвестував у другій в Молдові завод комплектуючих для автомобілів 12 млн євро

Інвестиції молдавсько-німецької компанії Draexlmaier Automotive в будівництво в Молдавії другого заводу з виробництва електрообладнання та комплектуючих для автомобільної промисловості склали 12 млн євро. Як повідомили РБК в Міністерстві економіки Молдови, про це повідомив головний адміністратор вільної економічної зони (СЕЗ) "Бельці" Марін Чобану на зустрічі з віце-прем'єром, міністром економіки Молдови Валерій Лазер.
Як було відзначено, завод, побудований на території другої Субзони СЕЗ "Бельці", буде зданий в експлуатацію в травні 2011 р. Підприємство буде виробляти електрообладнання та комплектуючі для автомобілів. На ньому будуть працювати близько 1,2 тис. чоловік.
У розвиток створеної нещодавно третій Субзони СЕЗ "Бельці" два партнери німецького концерну Draexlmaier готові інвестувати до 40 млн євро і створити там ще близько 1,5 тис. нових робочих місць. Передбачається, зокрема, що у зв'язку з напруженою ситуацією в арабському світі постачальник Draexlmaier з Тунісу розмістить своє виробництво в Молдові, в СЕЗ "Бельці".
У третій субзон СЕЗ "Бельці" планується реалізувати інвестпроекти на суму понад 38 млн євро. Зокрема, проект підприємства з іноземним капіталом Unger Steel оцінюється в 8 млн євро, компанії KBE Elektrotechnik (Туніс) - 20 млн євро, групи компаній Navel - близько 10 млн євро. Впровадження названих проектів дозволить довести обсяг річних продажів товарів і послуг резидентів третіх Субзони СЕЗ "Бельці" до 1,9 млрд леїв (150 млн дол.), що складе 10% від загального обсягу промислового виробництва в Молдові за 2009р. Більшість резидентів буде постачати вироблену продукцію за кордон, що дозволить істотно збільшити обсяги молдавського експорту.
СЕЗ "Бельці" спеціалізується на виробництві експортоорієнтованої продукції, зовнішньоторговельної діяльності, зокрема, з сортування, пакування, маркування та інших операцій з товарами, які транзитом проходять через митну територію Молдавії.
Німецька компанія Draexlmaier початку виробничу діяльність в Молдові в 2006р. Вона розробляє і виробляє сучасні електронні борт-системи та запчастини до автомобілів провідних марок, серед яких Audi, BMW, Bugatti, Cadillac, Mercedes-Benz і ін Підприємство з іноземними інвестиціями Dra Draexlmaier Automotive, створене в Молдові німецьким концерном Draexlmaier, є головним резидентом СЕЗ "Бельці".