ua en ru

Дощі, що випадуть найближчим часом, створять сприятливі умови для сівби озимих культур, – Укргідрометцентр

Дощі, що випадуть найближчим часом створять сприятливі умови для сівби озимих культур. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Така погода є сприятливою. По-перше для підготовки і проведення робіт сівби озимих культур. Справа в тому, що зараз підходять оптимальні строки початку сівби в північних, центральних областях і опади, що випали і ті, які ми очікуємо найближчим часом, створять сприятливі умови для проведення цих робіт. Найбільш напруженою ситуація буде залишатися в південному сході та сході України, де на сьогодні триває посуха і значної кількості опадів ми там не очікуємо", - зазначив Прокопенко.

Він також додав, що погодні умови істотно вплинули на урожай картоплі, який зараз збирають в Україні.
"Вже почався збиральний період, але ж умови для вирощування картоплі не у всіх регіонах були добрі, через це є регіони, де урожай буде достойний, але є і регіони, де він буде менший ніж хотілося б: це в першу чергу ті регіони, де були посушливі умови, досить високий температурний фон, це південь, схід, частково центральні області, навіть в окремих районах поліської зони...", - зазначив Прокопенко.