ua en ru

Доплати до пенсій для учасників війни з 1 травня 2012 р. будуть збільшені на 30-50%, - Янукович

Президент України Віктор Янукович заявив, що доплати до пенсій для учасників війни з 1 травня 2012 р. будуть збільшені на 30-50%. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"На черзі - підвищення виплат ветеранам та інвалідам війни, осучаснення пенсій, що дасть нам можливість підвищити їх розмір і посилити соціальний захист пенсіонерів, ветеранів військової служби, учасників війни і сімей померлих інвалідів війни. Відчутні зрушення в подоланні несправедливості по відношенню до цих заслужених людей розпочнуться вже в травні ", - сказав Янукович.
За словами Президента, інваліди війни до 1 травня також отримають близько 2 тисяч грн одноразової допомоги, а з 1 липня на 184 гривні збільшаться пенсії для військових пенсіонерів.

"Це - тільки перший крок. У наступних бюджетах ми продовжимо посилювати соціальний захист ветеранів війни та праці, військових пенсіонерів", - сказав Янукович.

Президент, крім того, відзначив, що Кабмін вже отримав ряд доручень щодо державного регулювання цін на ліки, компенсацій втрачених заощаджень, стовідсоткового забезпечення інвалідів протезно виробами інвалідними колясками.

"Нинішні фінансові показники дають можливість стверджувати, що для реалізації нових соціальних ініціатив є відповідні джерела. Переконаний: крок за кроком, спираючись на реальне зростання економіки, ми досягнемо бажаного результату, забезпечимо гідні умови життя людей старшого покоління", - сказав Президент.

Нагадаємо, раніше, представляючи свої соціальні ініціативи уряду, Янукович доручив Кабміну забезпечити перерахунок пенсій до 1 травня.