ua en ru

Янукович доручив забезпечити перерахунок пенсій з 1 травня

Президент України Віктор Янукович доручив забезпечити перерахунок пенсій з 1 травня. Про це він повідомив в ході розширеного засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми можемо розпочати новий етап, а саме ми повинні взяти публічне зобов'язання підвищити соціальні стандарти. І треба почати з найбільш незахищених верств населення... Ми підвищили пенсію майже на 40%. Але цього недостатньо", - сказав глава держави.

За словами Президента, в 2012 році прожитковий мінімум буде підвищений на 14%.

"Я доручаю уряду провести поетапний перерахунок пенсій з 1 травня. Майже 9 млн пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, додатково повинні отримувати по 100 гривень", - зазначив Янукович.

Також Президент доручив до кінця року забезпечити 283 тис. інвалідів протезами і інвалідними кріслами.

"До кінця цього року треба повністю закрити питання забезпечення інвалідів протезами і інвалідними кріслами. На черзі у нас стоїть 283 тис. інвалідів, які повинні отримати таку допомогу. Інваліди отримають безкоштовно протези та інвалідні крісла", - сказав він.

За словами Президента, в поточному році вже виділено близько 61 млн грн на реалізацію програми допомоги дітям, хворим на ДЦП. Також Президент зазначив, що "удвічі в цьому році, а саме до 50 млн грн збільшено фінансування на виконання програми допомоги потерпілим і ліквідаторам аварії ЧАЕС".

Президент зазначив, що в основі "нової соціальної політики буде адресність".

Нагадаємо, витрати Пенсійного фонду на виплату пенсій та грошової допомоги за січень 2012 р. склали 17 млрд 685,2 млн грн.

Зазначимо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру, міністру соціальної політики Сергію Тігіпку проаналізувати перелік соціальних виплат, запропонувати уряду нові підходи до нарахування соціальної допомоги.