ua en ru

У Донецькій області запрацювала перша водна поліція

У Донецькій області запрацювала перша водна поліція Фото: водна поліція в Маріуполі (прес-служба НПУ)

Перший катер 1 липня 2017 року поповнив автопарк поліції регіону

У Маріуполі Донецької області запрацювала перша в області водна поліція. Перший катер 1 липня 2017 року поповнив автопарк поліції регіону, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Три роки ми мріяли охопити цей напрямок роботи. У нас доволі велика берегова лінія, більше 100 км. І незабаром ми будемо забезпечувати правопорядок з боку моря. У тому числі допомагатимемо прикордонникам, Збройним силам України, рятувальним службам, які працюють на воді в Азовському морі", - зазначив начальник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін.

Він наголосив, що, як і завжди, головне завдання поліції тут - охорона публічного правопорядку на береговій зоні. Такий патруль може дістатися туди, куди немає проходу автомобільному транспорту. Розкриття правопорушень, скоєних на всьому Азовському узбережжі, "за гарячими слідами", виявлення браконьєрів, перевірка плавзасобів - все це охоплюватиме водна поліція.

Зазначено, що поки особовий склад налічує 10 співробітників поліції, які пройшли спеціальну підготовку в Запорізькій області та мають відповідні навички не тільки керування водним транспортним засобом, а й тактикою та алгоритмом дій при затриманні зловмисників на воді.

Проте згодом, як обіцяють у відомстві, кількість підготовлених правоохоронців буде збільшено, наразі навчання тривають.

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр із питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляла, що розвиток внутрішніх водних шляхів - пріоритетний напрям діяльності, а відновлення у повному обсязі судноплавства на Дніпрі, Дунаї та Дністрі - одне з основних завдань уряду.