ua en ru

У Донецькій області затримали трьох інформаторів бойовиків

У Донецькій області затримали трьох інформаторів бойовиків Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Інформатори розповідали про дислокації та пересування військових ЗСУ

Головне Управління Національної поліції в Донецькій області повідомляє про затримання трьох інформаторів бойовиків. Про це сказано у повідомленні відомства на сторінці у соцмережі Facebook.

"Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам поліцейські встановили відразу трьох місцевих мешканців Волноваського району, які передавали інформацію бойовикам про дислокації, пересування та чисельність українських військових, завдяки чому бойовики обстрілювали позиції ЗСУ", - сказано у повідомленні.

Одна з інформаторів - 64-річна місцева мешканка Миколаївки, що розташована на лінії розмежування у декількох кілометрах від окупованого Докучаєвська.

"Все життя працювала у школі, а у 2014 році, коли терористи розпочали на Донеччині активні бойові дії, вирішила підтримувати окупантів. Налаштовувала вчительку її колега із Докучаєвської школи, яка спілкувалася з розвідкою ДНР. За словами пособниці, вона дзвонила та розповідала, що, наприклад, у лісосмузі поблизу села розташувалася нова зміна військових, в якій кількості. А через декілька годин саме там розпочиналися потужні обстріли. Жінка майже півсотні разів надавала корисну для бойовиків оперативну інформацію", - зазначили у прес-службі поліції.

Аналогічний випадок зафіксували правоохоронці у прифронтовому Мирному, де чоловік із дружиною напряму передавали дані до свого родича – корегувальника вогню ДНР. Подружжя розповідало про дислокації, пересування військових ЗСУ в таких населених пунктах, як Мирне, Свободне, Кам’янка та Кальчик.

Вказано, що за всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Поліцейські Волновахи затримали одразу трьох інформаторів терористів Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам п...

Опубліковано Головне Управління Національної поліції в Донецькій області 14 липня 2017 р.

Нагадаємо, вінницькі правоохоронці викрили та затримали ватажка інформаторів терористичної організації "Донецька народна республіка".