ua en ru

Правоохоронці виманили з непідконтрольноЇ території і затримали ватажка інформаторів ДНР

Правоохоронці виманили з непідконтрольноЇ території і затримали ватажка інформаторів ДНР Фото: правоохоронці викрили та затримали ватажка інформаторів ДНР (mykolaivka-rada.gov.ua)

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Вінницькі правоохоронці викрили та затримали ватажка інформаторів терористичної організації "Донецька народна республіка". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

"Затриманням і взяттям під варту активного учасника терористичної організації ДНР завершилася спільна діяльність прокуратури Вінницької області та управління Служби безпеки України в регіоні. По розслідуваному протягом півроку кримінальному провадженню виконаний цілий комплекс слідчих, процесуальних та негласних слідчих (розшукових) дій. В результаті чого з непідконтрольного владі України міста Горлівка вдалося "виманити" ватажка інформаторів, місцевого 60-річного жителя", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, протягом року він систематично отримував від інформаторів з числа громадян України, які проживають на лінії розмежування, інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки ЗСУ та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції

За даними прокуратури, інформацію використовували при веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів ЗСУ, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, зокрема, для здійснення диверсійних атак, артилерійського обстрілу місць дислокації військовослужбовців і військової техніки ЗСУ.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Вінницьким міським судом у відношенні підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. За скоєння даного злочину підозрюваному загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали "генерал-майора" бойовиків ДНР в районі Волновахи.