ua en ru

У Донецької області суд засудив до 15 років росіянина за вбивство українських військових в зоні АТО

У Донецької області суд засудив до 15 років росіянина за вбивство українських військових в зоні АТО Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Росіянин керував танком бойовиків, з якого обстрілювали українські позиції

Артемівський міськрайонний суд Донецької області засудив до 15 років росіянина за вбивство українських військових в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це заявив перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук, повідомляє прес-служба ГПУ.

"За результатами судового розгляду Артемівським міськрайонним судом Донецької області постановлено обвинувальний вирок, яким громадянина Російської Федерації визнано винним у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України, та призначено реальну міру покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, росіянин, перебуваючи у м. Красний Луч Луганської області, у грудні 2014 року вступив у злочинну змову з бойовиками ЛНР щодо забезпечення ним обслуговування та функціонування військової техніки одного з батальйонів бойовиків.

Так, росіянин обслуговував та керував танком Т-64-Б, екіпаж якого здійснював обстріл українських позицій поблизу м. Санжарівка Донецької області, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження та загинули військовослужбовці Збройних сил України.

"В результаті бойового зіткнення танк Т-64-Б, яким керував зазначений громадянин, було знешкоджено українськими військовими, а останнього затримано", - зазначив Сторожук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 13 грудня 2017 року, в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще один отримав поранення.