ua en ru

У Донецькій області поліція затримала "депутата" ДНР

У Донецькій області поліція затримала "депутата" ДНР Фото: поліція

"Депутата" ДНР затримали на блокпості "Майорськ"

У Донецькій області поліція затримала "депутата" "Народної ради" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), який під виглядом мирного мешканця намагався перетнути лінію розмежування на блокпості "Майорськ". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

"Затриманий був доставлений у Бахмутській відділ поліції, зараз з ним працюють слідчі. Чоловік, причетний до окупації частини Донецької області та війни, яка унесла сотні життів, тепер їздить в Україну та каже, що він хотів зовсім не цього", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чоловік у березні 2014 року брав участь у мітингах у Донецькій області, після чого отримав пропозицію увійти до складу "Народної ради" ДНР. "Депутат" пропрацював на посаді 2 місяці, після чого покинув "уряд".

"Він втік з псевдореспубліки з початком бойових дій, поїхав до РФ, але був змушений повернутися...На цей час відносно підозрюваного збирається доказова база, він перевіряється на причетність до скоєння тяжких злочинів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованих територіях Донбасу масово затримують місцевих мешканців.