ua en ru

У Донецькій області поліція виявила арсенал зброї, викрадений у Нацгвардії

У Донецькій області поліція виявила арсенал зброї, викрадений у Нацгвардії Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Правоохоронці вилучили протитанкові ракети, пістолети Макарова, набої та вибухівку

У Донецькій області в місті Маріуполі співробітники поліції виявила арсенал зброї, викрадений у Національній гвардії. Про це повідомляє прес-служби Національної поліції.

"З гаража в центрі міста співробітники карного розшуку Маріуполя вилучили протитанкові ракети, пістолети Макарова, патрони, вибухівку, а також екіпіровку бойовиків з символікою незаконного бандформування. Встановлено, що зброю в 2014 році була викрадена з військової частини Нацгвардії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в ході всеукраїнських профілактично-оперативних заходів по вилученню нелегальної зброї і контрдиверсійні операції на території міста співробітники Центрального відділу поліції отримали інформацію про те, що в одному з гаражних кооперативів може бути захований арсенал боєприпасів.

Наголошується, що прибувши на місце, оперативники виявили автомобіль "Хюндай", викрадений з салону в 2014 році під час масових заворушень в Маріуполі.

Всередині перебувала велика партія зброї та боєприпасів: протитанкова керована ракета, 2 заряди від протитанкових гранатометів РПГ-7, 9 пістолетів Макарова, 2 пістолета Марголіна, кулеметні стрічки, більше тисячі патронів різного калібру - до автомата Калашникова та крупнокалиберному зброї.

altaltalt

Фото: поліція виявила арсенал зброї (npu.gov.ua)

Встановлено, що частина зброї, яка перебувала на озброєнні міліції і перебувала на зберіганні у військовій частині 3057, і була викрадена бойовиками 9 травня 2014 року.

Також вивчена камуфляжний одяг, символіка НЗФ "Російська православна армія", облікові журнали видачі зброї учасників бандформування і перепустки, видані "Службою безпеки" ДНР.

Власники гаража, які їм не користувалися тривалий час, не підозрювали про диверсійний схрон.

В даний час співробітники карного розшуку проводять заходи по встановленню власника схованки і членів, що входять в незаконне збройне формування.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

altalt

Фото: поліція виявила арсенал зброї (npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Закарпатській області поліція вилучила арсенал зброї у жителя селища міського типу Воловець.