ua en ru

У Донецькій області засудили шахраїв за реєстрацію псевдопереселенців

У Донецькій області засудили шахраїв за реєстрацію псевдопереселенців Фото: суд (УНІАН)

Зловмисників засудили до позбавлення волі та штрафів

Великоновосілківський районний суд Донецької області визнав винними двох місцевих жителів у підробці документів з метою незаконної реєстрації псевдопереселенців. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У грудні 2016 року місцева мешканка збирала заяви від людей, які нібито проживають на тимчасово непідконтрольної території Україні і хочуть зареєструватися в Великоновосілківському районі. Підроблюючи записи про згоду власників домоволодінь, їхні анкетні та паспортні дані, засуджена передавала підроблені документи спеціалісту відділу реєстрації Великоновосілківської селищної ради, який на їх підставі реєстрував місця проживання осіб і вносив відповідні дані в автоматизовану систему "Реєстр територіальної громади"

За період з вересня по грудень 2016 чиновник незаконно зареєстрував близько 30 "переселенців", 10 з яких - за сприяння зазначеної жінки.

Суд засудив жінку до 1 року і 6 місяців позбавлення волі з іспитовим терміном один рік та штрафу в сумі 680 гривень.

Чиновника визнали винним у несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, та внесення в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей.

Вироком суду, чоловік був засуджений до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки з позбавленням права обіймати посади у сфері державного управління строком на 2 роки та штрафу в сумі 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, станом на 31 липня 2017 року в Україні були зареєстровані 1,58 млн внутрішніх переселенецев.