ua en ru

У Донецькій області чоловік загинув, намагаючись розпиляти снаряд

У Донецькій області чоловік загинув, намагаючись розпиляти снаряд Фото: чоловіки пиляли 30-мм снаряд

У Донецькій області вибухнув снаряд, який двоє чоловіків намагалися розпиляти

У Мар'їнському районі Донецької області двоє чоловіків намагалися розпиляти снаряд, від чого боєприпаси здетонували, убивши одного чоловіка і поранивши другого. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області.

"В чергову частину Мар'їнського відділення поліції надійшов дзвінок від місцевої жительки с. Березове про те, що в результаті вибуху чоловік отримав осколкове поранення середньої третьої гомілки і правого передпліччя, а його товариш загинув на місці", - повідомили в поліції.

Правоохоронці встановили, що напередодні подружжя з Дніпра приїхали до родичів у Мар'їнський район. Молоді люди разом розпивали спиртне, після чого жінки пішли відпочивати, а чоловіки залишилися у дворі і продовжили бесіду. Близько 00:20 господиня почула вибух.

В результаті вибуху швидка допомога забрала одного з чоловіків в лікарню, де йому надали допомогу. Зараз його життю нічого не загрожує.

"Після огляду місця події і допиту свідків правоохоронці встановили, що 32-річний потерпілий, який проживає у Березовому знайшов 30-мм снаряд і приніс додому, а коли вони з товаришем почали розпилювати його, він вибухнув".

Попередня правова кваліфікація зазначеного факту за ст. 115 ч. 2 п.5 КК України (Умисне вбивство вчинене способом небезпечним для життя багатьох осіб).

Нагадаємо, раніше в місті Дубно Рівненської області невідомі кинули вибухонебезпечний предмет під паркан військового складу з пальним, після чого стався вибух.