ua en ru

У Донецькій області заарештували вербувальника бойовиків ДНР

У Донецькій області заарештували вербувальника бойовиків ДНР Фото: бойовики ДНР (twitter.com GirkinGirkin)

За версією слідчих, 70-річний чоловік пропонував військовому викрасти карти

У Донецькій області заарештували вербувальника терористичної організації "Донецька народна республіка" (ДНР). Про це повідомила прес-служба прокуратури регіону.

"Установлено, що в період з вересня по жовтень 2017 року 70-річний мешканець Авдіївки збирав дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців і техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичній операції на території Донецької області, та через посередника передавав їх начальнику розвідувального управління так званої "Республіканської гвардії" терористичної організації ДНР на прізвисько "Тайфун", - заявили в прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, з метою отримання важливих даних про діяльність одного із дивізіонів ЗСУ, чоловік двічі вербував військовослужбовця, пропонуючи йому за грошову винагороду викрасти робочі карти, що мають ступінь секретності "таємно", для подальшої їх передачі бойовикам.

Нагадаємо, у Дніпрі співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, який розповсюджував антиукраїнську пропаганду в одній із соціальних мереж.