ua en ru

У Донецькій обл. затримали бойовика ДНР зі зброєю

У Донецькій обл. затримали бойовика ДНР зі зброєю Фото: бойовики на Донбасі

Він брав участь у батальйоні "Схід"

У Красноармійському районі Донецької області правоохоронці затримали бойовика батальйону бойовиків ДНР "Схід" із зброєю. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Бійці зведеного загону главку міліції Донецької області, які несуть службу в Мар'їнському районі, затримали бойовика з незаконного збройного формування "Схід". У зловмисника вилучено 2 протитанкових гранатомети і 2 бойові гранати", - повідомили в МВС.

Оперативники отримали інформацію про те, що в село Берестки Красноармійського району прибув активний член бойовиків. Чоловік був затриманий при спробі сховати арсенал зброї.

У міліції зазначили, що бойовик 1992 року народження, житель с. Берестки, приїхав додому три дні тому, щоб переховати зброю і боєприпаси. Встановлено, що у квітні-травні 2015 року він воював у лавах батальйону "Схід", крім цього півроку чергував на блокпостах окупованої зони. Тоді ж він провіз з підконтрольного бойовикам Донецька на вільну територію сумку з двома РПГ і гранати "РГД-5" та "Ф-1".

"Боєкомплект зловмисник сховав у тітки, але тепер вирішив перенести небезпечний схованку в інший будинок. Диверсант затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він визнає свою провину і дає свідчення", - додали в МВС.

У Донецькій обл. затримали бойовика ДНР зі зброєю

Фото: вилучена зброя

У Донецькій обл. затримали бойовика ДНР зі зброєю

Фото: затриманий бойовик

Нагадаємо, СБУ в Старогнатовці затримала інформатора ДНР.