ua en ru

У Донецькій обл. поліція розслідує фальсифікацію результатів виборів

У Донецькій обл. поліція розслідує фальсифікацію результатів виборів Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Дані передані до ТВК не збігаються з оприлюдненими ЦВК

У Мангушское відділення поліції звернулися члени територіальної виборчої комісії з письмовою заявою про порушення на вибори 2019. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції області.

За їх словами, дані, передані Центральної виборчої комісії про розподіл голосів між кандидатами в президенти України, не збігаються з інформацією, викладеною на офіційному сайті ЦВК, а саме різниця на користь одного з кандидатів збільшена в 9 разів.

Вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 158 "Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державногореєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів" Кримінального кодексу України.

Поліцейським встановлюють, на якому етапі з'явилися розбіжності, а також осіб, які причетні до ймовірної фальсифікації.

Раніше поліція відкрила 71 кримінальне провадження щодо порушень на виборах. В період з 31 березня по 2 квітня в поліцію надійшло 2690 заяв і повідомлень, пов'язаних з порушеннями виборчого процесу.

РБК-Україна писало, що до другого туру виборів поліція повинна приготувати розрахунки сил і засобів для охорони громадського порядку.