ua en ru

У Донецькій обл. будуть судити в. о. ректора вишу, підозрюваного у привласненні 3,2 млн гривень

У Донецькій обл. будуть судити в. о. ректора вишу, підозрюваного у привласненні 3,2 млн гривень Фото: суд (Pixabey)

Чоловік незаконно нараховував собі надбавки до зарплати

У місті Павлоград Донецької області будуть судити виконуючого обов'язки ректора одного з місцевих вузів за підозрою в незаконному привласненні понад 3,2 млн гривень. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури Донецької області.

"Прокуратурою Донецької області в Павлоградський районний суд Дніпропетровської області направлено обвинувальний акт стосовно професора кафедри одного з університетів, обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених у частині 5 ст. 191 (привласнення, незаконне привласнення або конфіскація майна шляхом зловживання службовим становищем), частина 1 ст. 366 (офіційний підроблення) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що протягом року чоловік, зловживаючи своїм службовим становищем, не проводив збори засновників, становив, підписував і надавав бухгалтерії розпорядження про незаконне нарахування собі надбавок і збільшував свою зарплату, що не передбачено Регламентом Університету.

В результаті цих дій, в. о. ректора заволодів грошовими коштами університету на суму понад 3,2 млн гривень.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що ректор Одеського національного економічного університету Михайло Звєряков в декларації за 2016 не вказав внесок в статутний фонд ТОВ "КУА "Гіз Капітал" розміром 6 млн гривень.