ua en ru

У "Донецькоблгазі" заявили, що бізнесмени РФ "втягнули" Червоний хрест в тендерний скандал

У "Донецькоблгазі" заявили, що бізнесмени РФ "втягнули" Червоний хрест в тендерний скандал За даними "Донецькоблгазу", "газопровідна епопея" почалася в серпні 2016 року і триває досі

Російські бізнесмени "втягнули" Червоний хрест в тендерний скандал в Донецькій області

Бізнесмени з Росії "втягнули" Червоний Хрест в тендерний скандал в Донецькій області. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ розповіла заступник голови "Донецькоблгазу" Олена Лесконог.

Як зазначає видання, місія Червоного хреста погодилася фінансувати закупівлю труб та інших матеріалів, потрібних для газопроводу в Авдіївку. Постачальником труби міжнародні благодійники вибрали місцеве представництво російського Євротрубпласту. Російським бізнесменам вдалося умовити Червоний хрест, що їхня пропозиція буде найдешевшою, і в тендері немає необхідності, пише видання.

При цьому, згідно з інформацією ЗМІ, керівництво Донецької області, а також "Донецькоблгазу" виявилося не таким поступливим. Інженери-газовики відмовилися прокладати одношарову полімерну трубу, виробництва Климовського заводу (РФ), замість тришарової, яка необхідна згідно вимогам безпеки. "Газопровідна епопея" почалася в серпні 2016 року і триває досі.

"У нас йшла довга переписка з Міжнародним Червоним Хрестом, ми писали, що сертифікат "Климовського" заводу не відповідає нашим вимогам, і на цих трубах не проведено випробування. Ми інформували Донецьку обласну адміністрацію, що на 30 грудня в нас немає ніяких документів на цю трубу, і будівництво труби відкладається. Зверталися у всі інстанції. Ми зібрали всю переписку. Листи Червоного Хреста, наші відповіді і всю хронологію передали до Генеральної прокуратури України, СБУ, в Антикорупційне бюро і просили дати оцінку цій ситуації, так як прийде зима і всі звинувачення в нашу сторону. Але впливу на Міжнародний Червоний Хрест немає. Ми ж не можемо від них щось вимагати і виставляти їм претензії, але ми намагалися, щоб нас почули. Але нас не чули, а росіяни тепер нас звинувачують у зриві будівництва", - говорить Олена Лесконог.