ua en ru

Донецькобленерго у сумі 651,5 тис. грн може відключити "Міськводоканал" м. Харцизька від електропостачання

Енергопостачальна компанія ДТЕК Донецькобленерго 21 і 22 січня може відключити від електропостачання КП "Міськводоканал" м. Харцизька за борг в сумі 651,5 тис. грн.

Енергопостачальна компанія ДТЕК Донецькобленерго 21 і 22 січня може відключити від електропостачання КП "Міськводоканал" м. Харцизька за борг в сумі 651,5 тис. грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з реформуванням Харцизького водоканалу, з 31 грудня 2013 року комунальне підприємство "Міськводоканал" припинило дію договору про постачання електричної енергії.

"Енергопостачальна компанія йшла назустріч водоканалу, даючи можливість відстрочки в оплаті під гарантійні листи з щоденним графіком платежів, однак водоканал, починаючи з 1 січня 2014 року, повністю ігнорує як оплату, так і надання гарантійних листів", - йдеться в повідомленні.

Також в повідомленні прес-служби повідомляється, що у зв'язку зі сформованою ситуацією, а також діючи у відповідності з законодавством, яким енергопостачальнику заборонено відпускати електроенергію безкоштовно, ДТЕК Донецькобленерго змушене йти на кардинальні заходи і відключити підприємство-боржника від електропостачання.

Згідно з рішенням позапланової перевірки Держенергонагляду України, рівень екологічної, аварійної та технологічної броні для КП "Міськводоканал" м. Харцизька знижений до нульового рівня. Акт про зниження рівня броні підписаний керівництвом підприємства. Це означає, що відключенню підлягають не тільки допоміжні приміщення, але і насосні станції.

"Вся відповідальність за наслідки, пов'язані з відключенням, лягає на керівництво підприємства-боржника", - йдеться в повідомленні.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тис. осіб.
Консолідована виручка ДТЕК у 2012 р. склала 82,5 млрд грн, чистий прибуток - 5,9 млрд грн.