ua en ru

Донецька облрада оголосила референдум щодо приєднання до РФ

Донецька обласна рада оголосив про проведення референдуму з питання входження до складу Російської Федерації.

Донецька обласна рада оголосив про проведення референдуму з питання входження до складу Російської Федерації. Про це повідомляє кореспондент РБК.

За словами народного губернатора" регіону Павла Губарєва, обраного напередодні, референдум відбудеться "найближчим часом". При цьому він пообіцяв приймати всі рішення на "народному віче". Губарєв також оголосив мобілізацію бійців "Беркута" для захисту області.

Повідомляється, що при захопленні обладміністрації ніхто не постраждав. Місцева міліція не перешкоджала мітингувальникам: голова обласного управління МВС Роман Романів присягнув на вірність народу.

Донецька облрада оголосила референдум щодо приєднання до РФ

(Фото: РБК)

Раніше повідомлялося, що кілька тисяч активістів, що підтримують політику Москви, штурмом захопили будівлю обласної адміністрації. В ході сьогоднішнього засідання в облраді повинні були представити нового голову області, бізнесмена Сергія Таруту.

Над будівлею піднято російський прапор, група депутатів забарикадовані.

Губарєв, в свою чергу, оголосив обласної ради нелегітимним і запропонував депутатам скласти мандати в обмін на вихід з будівлі по коридору безпеки.

Відзначимо, 1 березня 2014 р. Донецька міська рада на позачерговій сесії ухвалила рішення вважати Росію стратегічним партнером Донбасу і призначити референдум з приводу подальшої долі регіону.

Крім того, 2 березня в Луганську також виступили з ініціативою призначити референдум про від'єднання Донбасу на 10 березня 2014 р.