ua en ru

Донецька міськрада вирішила вважати РФ стратегічним партнером Донбасу і призначити референдум

Донецька міськрада на сьогоднішній позачерговій сесії прийняла рішення вважати Росію стратегічним партнером Донбасу і призначити референдум.

Донецька міськрада на сьогоднішній позачерговій сесії прийняла рішення вважати Росію стратегічним партнером Донбасу і призначити референдум. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької міськради. За таке рішення одноголосно проголосували депутати міськради.

"Вважати Російську Федерацію стратегічним партнером Донбасу...Підтримати ініціативу мешканців Донецької області, висловлену на мітингах... підтримати ініціативу про проведення референдуму на території Донецької області про подальшу долю Донбасу і звернутися до депутатів донецької обласної ради про негайне призначення цього референдуму", - йдеться в тексті рішення.

Крім цього, було прийнято рішення вважати російську мову офіційною на території Донецької області, нарівні з українською, а також створити муніципальну міліцію для захисту від можливих агресивних проявів з боку радикально налаштованих націоналістичних сил.

Також на сесії було вирішено всю повноту відповідальності за життєзабезпечення територій покласти на органи місцевого самоврядування до з'ясування легітимності прийнятих Верховною Радою України законів та визнання нових органів державної влади.